·       a kedvezményezett neve (DCN RENTAL Konferenciatechnikai Szolgáltató és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság)

·       a projekt címe (Nagy teljesítményű, közepes árkategóriájú, hálózatba fűzhető, leállás mentes multimédiás bejátszó rendszer)

·       a szerződött támogatás összege (48 693 165Ft)

·       a támogatás mértéke (%-ban) (65,678782%)

·       a projekt tartalmának bemutatása:

o   A projekt keretei között célunk bejátszó eszköz, illetve média szerver rendszer kialakítása. A bejátszó eszközök és média szerverek a rendezvénytechnika csúcseszközei, amelyek az összetett stúdió és színpadképek előállításáért felelősek, beleértve a hang és video streamek kezelését, a mozgó színpadtechnikai elemek, robotlámpák vezérlését, mint ilyenek ezek az iparág által biztosított funkcionalitás kulcs eszközei, az ilyen összetett rendszerek „idegközpontjai”.

A média iparágban mára jelentős igény mutatkozik ezekre az eszközökre, ugyanakkor a fizetőképes kereslet és a piacon megtalálható kínálat között tapasztalatink között jelentős egyensúlytalanság tapasztalható. Ennek eredményeként ma az ilyen rendszerek piacán alapvetően két típusú megoldás létezik: Vagy nagymegbízhatóságú, professzinálos gyártóktól származó rendszereket lehet vásárolni nagyon drágán, vagy pedig alacsony megbízhatóságú, alapvetően személyi számítógépe hardver háttérre épülő, de olcsó szoftveres rendszerek kaphatók. Épp ezért az iparágban jól láthatóan a professzionális szolgáltatók elkezdtek a nagy biztonságú azonban költséghatékony rendszerek irányában megoldásokat keresni, azonban a nagy technológiai áttörés a bejátszó eszközök és media serverek területén még nem történt meg.

Az általunk tervezett eszköz olyan szituációt teremthet a piacon mely rövid távon teljes átrendeződéshez vezethet a területen. Jelenleg a piacon nincs sem WINDOWS, sem OSX rendszerkörnyezetben olyan közép árkategóriás média bejátszó rendszer, ami képes arra, hogy azonos súlyozással fussanak egymással párhuzamosan és végzetes hiba esetén át tudják venni a bejátszást egymástól, amely egy élő műsort kiszolgáló rendszer esetén megteremtené a nagy megbízhatóságú professzionális rendszerekkel össze vethető működési biztonságot. A nagyobb rendszerekben a ma jellemzően alkalmazott MASTER-SLAVE kapcsolat 2 vagy több media server között kizárja a nagy biztonságú üzemeltetést ugyanis a master rendszer leállása esetén a komplett rendszer leáll. A terezett megoldás esetében egy alternatív kialakítást alkalmazunk, amelynek eredményeként ez kiküszöbölhető.

A rendezvénytechnikai piacon jelentős igény mutatkozik egy olyan rendszer iránt, melynél a nagy működési biztonság közepes árkategórivával párosul. Ezen túlmenően jelen pillanatban nem létezik olyan rendszer a piacon melynél az egyik bejátszó leállása esetén, azonnal, átment, váltás és leállás nélkül képes a rendszer tovább működik. A tervezett rendszerben a redundáns bejátszás mellé egy olyan szoftveres és hardveres megoldás szükséges mely összehangolja az eszközök működését és automatikusan annak a tartalmát jelenít meg amelyik működik. A media serverek specialitása az, hogy nem csak egy képet vagy videot tud lejátszani hanem akár egyszerre tudja vezérelni a komplett hang, audio és fény rendszert, amelyhez a vezérlési redundanciát ugyancsak ki kell alakítanunk.

Összefoglalva: A jelenleg a piacon elérhető rendszerek két csoportja látható, az első csoportba az igen drága, komplett hardver és szoftver ,megoldások tartoznak melyek esetében a működési biztonság magas azonban a szabadságfok alacsony és a redundáns átállás nem megoldható. Ezek a Coolux Pandora és Hyppotizer rendszerek. Másik irány az otthoni környezetben házilag épített rendszerek, melyeknél pedig az átállás szintén nem megoldott és az üzemeltetési biztonság is alacsony. A célunk a két rendszer előnyeinek az ötvözésével egy új megoldás létrehozása mely komplex

·       a projekt tervezett befejezési dátuma (2017.09.01. – 2019.08.31.)

·       projekt azonosító száma (GINOP-2.1.7-15-2016-02329)

 


Notice: Undefined property: stdClass::$pagination in /home/dcnrenta/public_html/templates/joomlage0056-designcanvas/html/com_content/article/default.php on line 153

Notice: Undefined property: stdClass::$pagination in /home/dcnrenta/public_html/templates/joomlage0056-designcanvas/html/com_content/article/default.php on line 163
Joomla Templates - by Joomlage.com