Kvízjátékok

Interaktív szavazógépes kvízjáték

 kvizjatek

Kvízjátékok, vetélkedők
A kvízjáték a szavazástechnika témakörében az egyik legizgalmasabb és legsokoldalúbb terület.

 

Mire jó egy szavazógépes kvízjáték?

Merülhet fel bennünk a kérdés. A válasz igen összetett. Nem csak egy izgalmas játékról beszélünk, hanem egy modern interaktív programelemről, mely során információkat adunk át, információkat szerzünk és nem utolsó sorban szórakoztatni tudjuk vendégeinket.

Kvízjáték során találkozhatunk a legérdekesebb kiértékelési lehetőségekkel, tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy némi kreativitással, és ügyességgel, egy teljesen egyedi játékot kapunk, mely ezáltal maradandó élményt nyújt a játékosoknak.

Minden szavazógépes kvízjáték során valamilyen pontozáshoz szoktunk, válaszok közül kell a helyeset megadni, és aki a legtöbb helyes választ adja nyer. A szavazástechnikai rendszer a leadott válaszok alapján a reakció időt is méri, így holt verseny estén akár ez alapján is rangsorolhatóak a kvízjáték résztvevői. Bonyolultabb kvízjáték esetén, speciális kiértékelést és pontozást használhatunk.

(pl.: amikor a különböző kérdések, más - más súllyal kerülnek elbírálásra.)

szavazástechnika

 

 

 

 

 

 

 


Kvízjáték során gyakran fordulnak hozzánk megrendelőink konkrét igényekkel, melyek általában olyan megoldások amik könnyedén megvalósíthatóak, de sokszor megesik, hogy nincs kialakult koncepció, erre az esetre szeretnénk példáinkkal, és leírásunkkal egy kis segítséget adni. Amennyiben átolvassa rövid összefoglalóinkat az alábbi ötlettárban, látni fogja, hogy milyen széles körben használható programelem a szavazógépes kvízjáték.

 

Kvízjáték Ötlettár:

Hagyományos kvízjáték 
A legelterjettebb formája a szavazógépes kvízjátékoknak. Kérdésenként egy helyes válasz, a helyes választ leadók reakcióidejének mérésével. Kérdésenként pontokat kapnak a játékosok, így alakul ki a végére egy sorrend. Pontazonosság esetén a jobb reakcióidő alapján rangsorol a rendszer. A kérdéssor gyakran játékos, néha műveltséget igénylő, de a legtöbbször az adott céggel kapcsolatos érdekességeket, információkat bújtatjuk játékos formába.

 

Többség dönt
Teljesen rendhagyó és egyedi kvízjáték Kerényi Péter vezetésével és ötleteivel. A kvízjáték során egyszerű eldöntendő kérdésekre keressük a választ. A résztvevők feladata nem több, mint szavazatuk oly módon való leadása, hogy a megfelelő csoportba tartozzanak. Amikor a játékmester felteszi az egyszerű kérdést, nem a helyes választ kell megkeresni, hanem úgy kell szavazni, ahogy azt a kvízmester kéri. Például, hogy szavazzanak úgy, hogy a többséghez tartozzanak. Ekkor olyan választ érdemes leadni, hogy a várhatóan a legnépszerűbb válaszhoz tartozó gombot nyomjuk meg. Amikor azt kéri, hogy szavazzanak a kisebbséggel, akkor pedig úgy kell kombinálnunk, hogy arra a lehetőségre voksoljunk amelyikre feltételezhetően kevesebben szavaznak majd. A helyes válasz itt nem jelent győzelmet. Ha nem a megfelelő csoportba szavazott valaki, akkor ő már csak a kvízjátékot figyelők táborába tartozhat.
Egyszerű példa:
Ön szerint a Férfiak vagy a Nők szeretik inkább a szerelmes slágereket? Szavazzon úgy, hogy a kisebbséghez tartozzon! Ön mit válaszolna? :)

 szavazogep

Kockáztass!
A játék tulajdonképpen egy alap kvízjáték, minden helyes válaszért adott pontot kap a helyes választ adó játékos. Azonban bizonyos számú kérdések után megadjuk a lehetőségét annak, hogy a szerzett pontok egy bizonyos százalékát kockáztassák! Izgalmas, fordulatos kvízjáték, hiszen nincs biztos előny, és nincs reménytelen hátrány a játék folyamán.

 

Csapatjáték
Az egyéni versenyen túlmenően a játékosokat csoportokra bontjuk, és csapatversenyben is összemérik tudásukat. Bármilyen ismérv alapján történhet ez. Nem csak versenyezni tudnak ezek a csoportok egymással, de az egyéni adatokon túlmenően, akár a csoportok véleményét külön-külön is megismerhetjük. Érdekes megoldás, mely nem csak kvízjáték esetén alkalmazható.

 

Mennyire volt hasznos önnek ez a cikk? 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (8 Votes)

Notice: Undefined property: stdClass::$pagination in /home/dcnrenta/public_html/templates/joomlage0056-designcanvas/html/com_content/article/default.php on line 153

Notice: Undefined property: stdClass::$pagination in /home/dcnrenta/public_html/templates/joomlage0056-designcanvas/html/com_content/article/default.php on line 163
Joomla Templates - by Joomlage.com